Genel

Tayland Bayrağı

Her ulusun bağımsızlığının sembolü bayrağıdır. Tayland’da yaşayan Tai halkının da bağımsızlık sembolü üç renkli Tayland bayrağı olarak kabul edilir. Enine üç rengin kullanıldığı bayrak renkleri üstten aşağıya doğru şöyle sıralanmaktadır.

  1. İnce kırmızı şerit
  2. İnce beyaz şerit
  3. Kalın mavi şerit
  4. İnce beyaz şerit
  5. İnce kırmızı şerit

Bu şekilde sıralanan renklerin her biri ayrı bir anlam taşımaktadır. Bu renkleri incelemekte fayda vardır. Elbette ki farklı nedenlere bağlı olarak Tayland bayrağının tercih edildiğini ifade etmek mümkündür. Burada organizasyon firmalarının talepleri ya da özel günlerde vs bu tür bayraklara ihtiyaç duyulduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

Tayland Bayrağı

Tayland Bayrağı ve Mavi Renk

Tam ortasına gelen mavi renkli kalın çizgi ile Tayland bayrağı Tai krallığını temsil etmektedir. 20.000 yıldır yerleşim izleri gösteren topraklarda hüküm sürmekte olan Tai krallığı dünyanın yüzölçümü ile dünyanın 51. en büyük ülkesidir. Aynı zamanda dünyanın en kalabalık 20. ülkesi olan Tayland’ın başşehri Bangkok da dünyanın en kalabalık şehri olarak bilinmektedir.

Önceki adı Siyam olan Tayland, tarihte monarşi ile yönetilirken 1932 den itibaren anayasal monarşi ile yönetilmeye başlamıştır. İkinci Dünya Savaşına Japonya yanında katılmıştır. 1939’da da adı Tayland olarak değiştirilmiştir.

Tayland Bayrağı

Bayrakta merkezde olan mavi kalın çizgi Tai krallığının sembolüdür. Kalın mavi merkez ve çevresindeki renkler Monarşinin merkezdeki en önemli şey olduğunu göstermektedir. Tayland bayrağının ülkemizde de en çok merak edilen bayraklar arasında yer aldığını rahatlıkla ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Tayland Bayrağı ve Beyaz Renk

Ortada olan ve Tai krallığının simgesi olan mavi kalın çizginin çevresinde daha ince iki beyaz çizgi vardır. Bu beyaz çizgiler Tayland bayrağı üzerinde dinleri olan Hindu dinini simgelemektedir.

Her dinde renkler farklı şeyleri simgelemektedir. İslam’da şehitliği simgeleyen beyaz renk, birçok dinde saflığı ve temizliği de simgeler. Koyu renkler ise ölüm ve yok oluşun simgesi olan renklerdir.

Hindu dininde aydınlanmanın simgesi sayılan beyaz renk aynı zamanda o ilk yaratıcı gücün de rengi sayılmaktadır. Kısacası inanılan yaratıcı, yani tanınan tanrının rengi olarak Hindu dininin simgesi olan renk beyazdır.

Tayland Bayrağı

Tayland bayrağındaki ortada olan mavi krallık sembolü olan çizgi alt ve üstten beyaz renkli çizgilerle çevrelenerek monarşinin din ile güçlendiğinin gösterilmesini sağlamıştır. Kral, kraliyet ailesi ve anayasal monarşinin, dinleri tarafından korunmakta olduğu anlamı yüklenmiştir.

Tayland Bayrağı ve Kırmızı Renk

Ulusal bağımsızlıklarının simgesi üzerinde Tayland halkının, Tai ulusunun simgesi de bir renk olarak gösterilmektedir. Tai ulusunun rengi olarak kırmızı renk belirlenmiştir.

Bayrak üzerindeki en dıştaki iki kırmızı şerit Tayland krallığı ve Hindu dininin çevresinde toplamış olan Tai halkını simgelemektedir. Halkın aynı merkezler çevresinde toplanmış olması bağımsız ülke olmanın koşulları arasında görülmekte ve Tayland bayrağı üzerinde tüm bu öğeler simgesel olarak gösterilmektedir.

İlgili Mesajlar

1 of 32

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir